četvrtak, 1. listopada 2015.

Slani palacinci u sosu

Sastojci

Fileti
jaja
So
brasno
gustin
zacini po zelji
vrhnje
mlijeko


Priprema
Filete staviti da odstoje u zacinima koji vi odaberete, ja obicno povegetim , dodam malo origana, curry-ja i luka
dok fileti stoje pripremamo palacinke na standardan nacin, zamijesamo dvoje jaja,brasna, soli i mlijeka i ispecemo tanke palacinke, napravite bar pet .

Kada su palacinci gotovi ostavite ih da stoje, a filete izrezite na sitne kockice i propecite na vrelom ulju .

Dok se fileti prze napravite umak od vrhnja : uzmite 250ml vrnja, dvije kasike brasna (male) jednu kasikicu gustina , bosiljak, origan, so, ismijesate i istresete u neku serpu ,ako zelite da umak bude rjedji dodajte malo vode .

Kada su fileti gotovi kasikom ih vadite u serpu u kojoj je umak od vrhnja i promijesajte , stavite da prokuha i mijesajte da vam ne zagori , smjesa ce se zgusnuti , kada bude dovoljno gusto sklonite s peci.

Uzmite palacinak te smjesu iz serpe stavite na njeg i zamotajte , uradite tako i sa ostalim palacincima. Stavite ih u malo nauljenu tepsiju i pospite sirom, moze i bez,ali je ukusnije ako imate sira.

Kada su gotovi stavite ih u tepsiju i ukljucite pec na 180c , ostavite nekih 10 minuta da se zapeku .

Nakon 10 minuta ih izdvadite iz pecnice i pospijte ih vrhnjem. Za prilog mozete napraviti makarone.

Uzivajte!


Nema komentara:

Objavi komentar