četvrtak, 1. listopada 2015.

Vrilica , staro jelo moje bake

Sastojci

Brasno
So
Voda
Mlijeko
Pavlaka

Vodu prokuhati, kada je prokuhala izljevati je po brasnu(u brasno dodajte soli)  koje ste ranije pripremili i mijesati kasikom dok ne dobijete tijesto.

tijesto istresite u tepsiju koju ste prethodno namazali uljem
rukama tijesto  podjednako rasirite u tepsiji , posto je tijesto vrelo , kvasite ruke vrelom vodom kako bi vam bilo lakse .

Uzmite kasiku i uradite ovo



Stavite u pecnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 C

Istresite pola litre mlijeka koje cete malo posoliti u serpu i stavite da prokuha
Nakon 20-ak minuta, pospite mlijekom vrilicu i ostavite jos 5 minuta da se pece.

Izvadite premazite pavlakom i uzivajte.
Ja je uvijek jedem sa salatom od krastavica i paradajza , kombinacija je idealna :))

Ukoliko jos niste probali ovo jelo,probajte obavezno :)

Nema komentara:

Objavi komentar